Το Κέντρο μας

Το Κέντρο μας

Mια φορά και ένα καιρό σε ένα μακρινό χωριό της Δύσης, ζούσε ένα Ινδιανάκι που ονομαζόταν Καριμπού. Αν και μικρός, είχε αναλάβει το πιο σημαντικό καθήκον ανάμεσα στα μέλη της φυλής…
Ο μικρός μας Καριμπού ήταν ο φύλακας του χωριού! Εξαιτίας των ιδιαίτερων ικανοτήτων του μπορούσε να προστατεύσει το χωριό διώχνοντας τους κακούς με τη βοήθεια του κεφαλιού του. Δεν ήταν λίγες οι φορές που Ινδιάνοι από τα γύρω χωριά προσπαθούσαν να μπουν στην σκηνή του αρχηγού για κλέψουν τα πολύτιμα φυλαχτά της φυλής. Ο Καριμπού πάντα δυνατός και γενναίος έδιωχνε με «κεφαλιές» τους ανεπιθύμητους, προστατεύοντας με θάρρος τη φυλή.
Το παραμύθι, με πρωταγωνιστή ένα παιδί με ξεχωριστές ικανότητες, έγινε αφορμή για τη δημιουργία ενός Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για παιδιά και ενήλικες με ειδικές ανάγκες, που έχει το όνομά του! Έτσι γεννιέται ο Καριμπού…
Στο κέντρο των Σπάτων, δημιουργήσαμε ένα ζεστό χώρο για παιδιά και ενήλικες με ειδικές ανάγκες. Αξιοποιώντας τη πολύχρονη πείρα μας, με αμέριστη αγάπη και διάθεση για σωστή δουλειά ευελπιστούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά και να συμπαρασταθούμε στο δύσκολο έργο των γονιών τους.
Σκοπός μας είναι η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των παιδιών και των οικογενειών τους. Χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες θεραπευτικές μεθόδους – εργαλεία – προγράμματα στόχος μας είναι να αναπτύξουν στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο την λειτουργικότητα και την κοινωνικοποίηση, ώστε να διαμορφώσουν μια ανεξάρτητη και παραγωγική ζωή.

Comments are closed.