Ελέυθερος χρόνος

Πρόγραμμα Διαχείρισης Ελεύθερου Χρόνου

Τα Προγράμματα Διαχείρισης Ελεύθερου Χρόνου, αφορούν εξωτερικά προγράμματα που πραγματοποιούνται σε ώρες και μέρες που το κέντρο μας δε λειτουργεί. Το πλαίσιο των εξωτερικών προγραμμάτων αφορά στα παρακάτω:

Μονοήμερα προγράμματα Σαββάτου ή Κυριακής: Ξεκινούν το πρωί και τελειώνουν το απόγευμα. Τα παιδιά μας έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει μπόουλινγκ, θεραπευτική ιππασία, θεραπευτική κολύμβηση, περιβαλλοντολογικές δράσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκδρομές, φαγητό κ.α.

Διήμερα κατασκηνωτικά: Τα παιδιά μας έχουν τη δυνατότητα διήμερων εξορμήσεων – εκδρομών, ώστε να αναπτύξουν στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο την λειτουργικότητα, την κοινωνικοποίηση μέσω της επαφής με τη φύση.

Πενθήμερα κατασκηνωτικά προγράμματα: τρείς φορές το χρόνο τα παιδιά μας έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ένα πενθήμερο πρόγραμμα την περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων, του Πάσχα και του καλοκαιριού.

Στα πλαίσια των προγραμμάτων αυτών, τα παιδιά μας συνοδεύονται αποκλειστικά από ειδικούς που έχουν εκπαιδευτεί από εμάς στη λειτουργία και φύση των εξωτερικών προγραμμάτων.
Η μετακίνηση σε όλα τα προγράμματα γίνεται με τα σχολικά του κέντρου μας. Η συμμετοχή καθορίζεται αποκλειστικά από τους γονείς.
Οι στόχοι των προγραμμάτων διαχείρισης ελεύθερου χρόνου είναι συνοπτικά οι παρακάτω:

Κοινωνικοποίηση
Ομαδική συνεργασία
Εκπαίδευση (ατομική και ομαδική)
Δημιουργική Απασχόληση
Οικογενειακή ανακούφιση

Και πάνω από όλα Διασκέδαση!
Επιθυμία και προτεραιότητά μας είναι να έχουμε ευτυχισμένα, ασφαλή και ήρεμα παιδιά.
Σε οποιαδήποτε δυσκολία τυχόν προκύψει…
Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε εσάς και το παιδί σας!

Comments are closed.